Middag i lordags

Stjysst stalle va?

Mor & Far pa Besok
Det ar inte sa har jag gar kladd. Jag fick inte ha shorts inne pa tempelomradet.

Nu har jag sagt upp mig

Nu har jag lamnat besked, jag har sagt ett datum. Det finns ingen atervando. Min sista dag pa Sarasas Chiang Mai ar 17 november. Jag vill grata. Jag har ont i magen. Det ar snart over....

Och nu ska jag ga pa pedikyr och manikyr med mamma sa hon far ett riktigt bra avslut pa sin Thailands vistelse.

Vansinnesfard

Nar man inte tycker om att aka bil fort ar det jobbigt att fardas pa vagarna i Thailand. De flesta bilister och Tuk Tuk-forare kor helt utan tanke pa hastighetsbegransningar och aven om man emellanat hor om boter for fortkorning sa ar det som allt annnat i Thailand, en muta till polisen. Det ar egentligen ingen som bryr sig om man kor om pa fel sida, backar mot trafiken pa motorvag eller kor i 150 mitt i stan. Men det finns ju precis som overallt annars battre och samre bilforare. Trakigt nog har vi under dessa tva veckor mamma och pappa varit har rakat ut for de allra samsta bilforare nagonsin. Mycket synd eftersom  mammas stora fasa ar att aka bil fort.  Pa vagen fran Huay Yang till Bangkok (en fyra timmars fard pa motorvag) sicksackade var taxikille i 150 mellan bilarna samtidigt som han smsade och at godis. Det sog riktigt i magen vill jag lova. Tillraga pa allt korde han pa fel vaxel nastan hela vagen vilket resulterade i att den stackars gamla bilen brot ihop nagra mil utanfor Bangkok. Sa dar satt vi mitt pa motorvagen i ca en timme innan en ny taxi kom och hamtade oss. Det ar roligt att aka taxi i Thailand.


Mamma & Thailand

Det ar varmt i Thailand, mamma tycker det ar valdigt valdigt varmt.

Det luktar konstigt i Thailand, mamma tycker det luktar mycket mycket  konstigt.

Det ar mycket ljud i Thailand, mamma maste halla for oronen.

Det ar oerhort mycke folk i Thailand, mamma har aldrig sett sa manga manniskor pa samma plats.

Det ar galen trafik i Thailand, mamma skulle gora allt for att inte behova fardas i dessa fordon.

Det ar massa insekter i Thailand, mamma tycker det valdigt ackligt.

Det inte latt for en mamma att forsta hur hennes dotter kan vilja bo i detta land, nar det ar sa fint och bra hemma i Sverige.

Det ar inte alltid dottern heller forstar sig pa sig sjalv.

Fortsattning foljer....

Lovar att uppdatera om semestern och lagga upp foton. Du kommer fa se foton pa mor och far, Lisbeth jag lovar. Snart! Det ar fullt upp nu. Svart att hinna med. Det ar ett heltidsjobb att ha foraldrarna pa besok.


Tillbaka pa jobbet

Sa ar jag tillbaka efter en underbar semester. Bruna armar, stralande humor och ett glatt valkomnande av fantastiska elever.  Tva nya faranglarare och tio nya elever. Och sa klart den oundvikliga fragan. Hur lange blir du kvar Karolina? Jag  lovade att ge besked pa mandag. Egentligen vet jag ju redan. Jag ska ju sluta i mitten av november men jag kan inte forma mig sjalv att yttra orden. Det ar som att jag pa nat satt inte vill. Sarasas ar galet och det ar alltid massa trassel men jag har haft en fantastisk tid har och det ar svart att inse att det snart ar slut. Det finns redan en larare som kommer ersatta mig, jag har en flygbiljett hem. Nu galler det bara for mig att lamna in min avskedsansokan. Varfor ar det sa svart?

Beach bum

 Om nagra timmar aker jag till Bangkok och imorgon bar det ivag till Hoa Hin. Pa mandag ligger jag utan tvekan pa stranden med en paraplydrink i handen. Welcome holiday!
och i slutet av nasta vecka kommer alskade mor och far. Sa ha fortrostan, jag kommer tillbaka  men forst ska jag ha semester.


I vantan pa holiday..

I dag ar sista dagen i skolan innan hostlovet. Tva veckors ledigt. Hurra! Eftersom eleverna redan gatt pa lov har vi inte mycket att roa oss med. En del sover, andra laser, nagra spelar dataspel. I Foreign staff room agnar vi oss at att ta gruppfoton som vi sen lagger som skarmslackare pa skolans alla datorer.  Sa barnsliga ar vi. Men det ar kul!
 

Tarta till frukost

I dag ar det min kollega Ethans fodelsedag sa vi fick Batmantarta i morse.

Ladyboys

Idag ska jag på manikyr och pedikyr. Det brukar ta nästan två timmar. Men min nageltjej är så rolig att tiden går fort. Hon berättar om sitt Internetflirtande med faranger från hela världen och om hennes franska pojkvän. Saken är den att hon bara har varit tjej i några år, innan var hon kille. Alltså en av Thailands så välkända ladyboys. Can you tell?

Läste i tidningen häromdagen att de nu inför unisex toaletter på många high schools och universitet. Detta för att alla skolans ladyboys ska få sin egen toalett. De är inte accepterade på herrarnas och känner sig inte välkomna på damernas. På en av skolorna som artikeln handlade om var 40 % av eleverna ladyboys.


Vet ni att det bara kostar 20 dollar mer att göra ett könsbyte än att göra en bröstförstorning i Thailand?Ladyboy show på Samui förra året.

Det ar ju sa man far komplex. Sa dar snygg ar inte jag och jag ar ju faktiskt fodd kvinna. orattvist!


I choose you

Ja en dag så händer det. Blixtrar och dunder, ja man bara vet. Det är han, han är rätt.


Skitsnack så fungerar det inte alls. I alla fall inte i mitt liv. I mitt liv finns det just nu flera män som alla innehar en massa goda egenskaper och de tilltalar mig på många sätt. Men hurvida någon av dem är rätt. Det har jag ingen aning om. Men det har aldrig varit några fyrverkerier någonsin. Jag vet inte hur det är att vara kär på det sättet. Jag kan nog helt enkelt inte framkalla den känslan. Jag tycker om, är attraherad och jag har nog tom älskat men det där med att man bara vet och att det slår gnistor. Det vet jag ingenting om.


Min mamma säger att det inte handlar om fyrverkerier utan om att bestämma sig, bestämma sig för varandra och att satsa. Det låter helt oromantiskt jag vet. Men jag tror hon har rätt (efter 30 års äktenskap borde hon sitta inne med lite kunskap i ämnet kan tyckas) för den där otroliga attraktionen kommer att avta och spänningen kommer att falna och då måste ju viljan finnas kvar, viljan att få det att fungera. Så kanske man vet, förstår att han är rätt när man har bestämt sig för varandra och man vet att man är på väg åt samma håll, tillsammans. Helt stillsamt utan några blixtrar och dunder.


 I choose you. Konstigt nog så är det den enda kärleksfilm replik som jag någonsin memorerat (förutom No one puts baby in the corner men vem från min generation kan glömma den?). Vet inte ens från vilken film den är, men det har etsat sig fast. Det är nog det jag väntar på att höra och säga. Det är ju faktiskt riktigt romantiskt.

Football for the guys and Chairball for the girls

Skolan har ett fotbollslag och då såklart ett manligt fotbollslag. Men den kvinnliga personalen har också ett lag; ett chairball team. Denna okända bollsport innebär att en person från vardera lag står på en stol med en korg i händerna. Resterande spelare ska sedan försöka kasta bollen i sitt lags korg och då får man poäng. En förenklad typ av basket kan man säga, fast helt utan regler. Fotbollslaget spelar matcher mot Big C (supermarket), Chiang Mai Post och polisen. Det gör Chairball teamet också, fast deras match är 10 minuter i fotbollsmatchens halvlek. Fotbollsherrarna är fokuserade och tävlingsinriktade. Chairballdamerna ligger i en hög på planen och fnittrar. Hur är det nu igen som könsroller befästs?I en TuK TuK i Bangkok och en taxi....

Detta foto ar nar dessa herrar lider for att Rebecca inte vill att de roker i taxin!
- sa alla maste lida nu alltsa!

Fined or Finded, it doesn't matter does it?


RSS 2.0